KREDYCIAK-Opinie, forum  

  Kredyciak.pl > Kredyty i pożyczki > Chwilówki

OPINIE KLIENTÓW PROMETEUSZ KREDYTY - CHWILÓWKA NA KONTO BEZ BIK

 
Ocena: Ocena wątku: 4 głosów, 3.00 średnia.
Linki sponsorowane


stare 02-23-2013, 11:18   #1
Pismak



Co ciekawe polskie prawo nie definiuje pojęcia „parabanku”. Przyjęło się jednak, iż tym mianem określa się wszelkie instytucje niebędące bankiem oraz nie mające prawa do przyjmowania na procent depozytów z rynku. Niestety taka szeroka definicja godzi w interesy firm pożyczkowych trudniących się udzielaniem łatwych pożyczek. Po ostatnich aferach finansowych w Polsce, synonimem parabanku stały się piramidy finansowe.

Przypominamy Państwu, że firmy pożyczkowe takie jak Provident proponują klientom szybkie rozwiązania kredytowe i nie mają nic wspólnego z wysoko oprocentowanymi wkładami pieniężnymi. Oczywiście zdarzają się również firmy pożyczkowe stosujące niedozwolone praktyki.

Dlatego przed skorzystaniem z oferty radzimy sprawdzić daną firmę na liście ostrzeżeń Komisji Nadzoru Finansowego. Jeśli napotkacie na swojej drodze nieuczciwe parabanki to taką sprawę należy niezwłocznie zgłosić do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

My proponujemy Państwu sprawdzoną pożyczkę chwilówkę w Prometeusz Kredyty:
Jak wziąć pożyczkę chwilówkę przez internet w Prometeusz?
- pożyczka w kwocie od 50 do 400 zł
- pieniądze bez sprawdzania historii kredytowej w BIK
- dogodne terminy spłaty
- formularz zgłoszeniowy w Internecie
- Prometeusz Kredyty posiada autoryzowane placówki w największych miastach Polski
- okres kredytowania do 30 dni
- pieniądze na dowolny cel wydatkowania
- wymagany wiek pożyczkobiorcy: od 30 do 80 lat
- stali klienci mogą pożyczyć nawet 500 zł

Skorzystaj z tej oferty jeśli szukasz takich zagadnień jak: gdzie dostanę chwilówkę na konto, szukam chwilówki bez bik, potrzebuję chwilówki bez sprawdzania, jak znaleźć sprawdzoną chwilówkę w internecie.

Piszcie wasze komentarze i opinie o tym co sądzicie o firmie Prometeusz Kredyty. Mile widziane wypowiedzi klientów którzy już korzystali z chwilówek na konto bez bik przez internet w Prometeusz Kredyty.


Pismak jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Linki sponsorowane
stare 02-25-2013, 20:43   #2
wroclove
Oferta tego parabanku jest naprawdę wyjątkowa biorąc pod uwagę cały system shadow banking. Prometeusz oprócz standardowej pożyczki chwilówki oferuje takie produkty jak: hipoteka odwrócona, pozabankowy kredyt samochodowy, odzyskiwanie odszkodowań, odzyskiwanie wierzytelności oraz szereg ubezpieczeń
wroclove jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-07-2013, 17:41   #3
tomek szczecin
Gdzie dają szybko pożyczki chwilówki bez bik i krd w koncie bankowym. Jakie możecie polecić sprawdzone i pewne chwilówki, które firma szybko przelewa na konto w banku i nie trzeba czekać długo żeby mieć kasę. Jak znaleźć prawdziwą chwilówkę bez sprawdzania w bik-u z przelewem na rachunek bankowy. Czytam tutaj o różnych chwilówkach ale sam nie wiem, które najszybciej można otrzymać na rachunek osobisty swój lub wskazanej przeze mnie osoby.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03-08-2013, 15:19   #4
szukam chwilówki
Co to za firma Prometeusz kredyty? Co sądzicie o Prometeusz pożyczki? Czy w Prometeusz chwilówki sprawdzają bik i krd i czy dzwonią do pracodawcy? Kto może dostać pożyczkę chwilówkę w Prometeusz-kredyty?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06-09-2013, 23:02   #5
AdamM
Ponad rok temu wziąłem od nich 300 zł chwilówki.Spłaciłem 2 miesiące po terminie . Dostałem od nich wezwanie przedsądowne. Miałem wpłacić 508 zł z groszami.Zapłaciłem w marcu 2012. W maju poszla sprawa do sadu. Wyrok zapadł w sierpniu i dwa miesiace ożniej komornik zabrał mi 1300 choc mam dowód wpłaty. I do tej pory Prometeusz nie chce mi oddac kasy
AdamM jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-03-2013, 10:53   #6
margon
Dla mnie bank udziela kredytów, a to nie jest bank, tylko firma parabankowa. Depozyty? Czyli Skok Stefczyka jest bankiem? Amber Gold było bankiem? Coś tutaj pokręciliście. Nie znam tej firmy. Adam - wina leży wyłącznie po Twojej stronie. Wszystko odbyło się z polskimi zasadami prawa...
margon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-09-2013, 11:27   #7
calik
PROMETEUSZ KREDYTY bazuje raczej na klientach bardzo zadłużonych i ryzykownych. 400 złotych maksymalnej pożyczki to bardzo mało, cały proces jej udzielania musi być maksymalnie uproszczony, bo w przeciwnym wypadku to nie miałoby sensu. Nie znam firmy, nie korzystałem z usług, ale może są ok?
calik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-15-2014, 16:26   #8
Kapryska
o kurcze ! mi tylko wystarczy informacja z jej strony : "Przykład reprezentatywny: RRSO na dzień 04.07.2013 r. dla całkowitej kwoty pożyczki 300 zł. udzielonej na okres 1 miesiąca z oprocentowaniem 16%, wynosi 3782,56%. Całkowity koszt pożyczki wynosi 105,26 zł. "

Czy czasem to nie rekord oprocentowania ? To aż dwa razy więcej niż Vivus ! Skąd oni biorą klientów ? Chyba bazują na nieznajomości konkurencji.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03-10-2015, 13:52   #9
andy głogów
Jakie znacie firmy pożyczkowe które najszybciej przelewają pieniądze na konto bo muszę miec jeszcze dzisiaj pieniądze żeby zapłacić za blacharza bo mój samochód jest juz gotowy do odebrania po małej stłuczce?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07-13-2017, 11:54   #10
Elaa.1985
Prometeusz serdecznie odradzam, parabank niewiarygodny, nie miła obsługa , Udzielają pożyczek do kwoty 400zl a oprocentownie rujnuje człowieka... Czy ktoś mógłby coś kontentego polecić ???
Elaa.1985 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
jakie są chwilówki bez sprawdzania baz bik, kredyt dla osób w bik i krd, wykaz sprawdzonych i polecanych chwilówek


Opinie klientów PROMETEUSZ KREDYTY - chwilówka na konto bez bik 3.00 na 5, liczba ocen: 4, liczba opinii: 9.
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Opinie klientów o VIVUS.pl - duża zagraniczna firma pozabankowa Pismak 30 10-10-2016 10:52
Znajdź pewne chwilówki bez BIK i KRD - opinie klientów BANK-ON Pismak 19 10-10-2016 10:27
Opinie klientów EKSPRESKASA.pl - pieniądze bez ukrytych opłat Pismak 9 10-05-2016 09:09
Opinie klientów o ZALICZKA.pl - Chwilówki, pieniądze tego samego dnia Pismak 8 12-22-2015 15:15
Opinie o pożyczkodawcach ! Z a p r a s z a m ! Roth 20 01-30-2013 19:49