KREDYCIAK-Opinie, forum  

  Kredyciak.pl > Kredyty i pożyczki > kredyty samochodowe

KREDYT SAMOCHODOWY GETIN BANK - OPINIE KLIENTÓW, CZY WARTO BRAĆ?

 
Ocena: Ocena wątku: 8 głosów, 3.63 średnia.
stare 01-10-2012, 12:20   #1
zet
Getin Bank pomaga klientom nawet w sytuacji zakupu 10 letniego auta. Kredyt Niski Procent może być przeznaczony również na samochody nowe(pojazdy fabryczne) lub tzw. pojazdy demonstracyjne.

Klienci Getin Banku mogą liczyć na bardzo szybki proces dokumentowy. Mowa tutaj o decyzji kredytowej w 4 godziny oraz możliwości odebrania wymarzonego pojazdu w dwa dni.

Co ważne klienci nie muszą poprzestać na samym kupnie samochodu. Bowiem cześć uzyskanego wsparcia może być przeznaczona na wyposażenie, a także ubezpieczenie pojazdu.

Kredyt Niski Procent-główne cechy:

- szybka decyzja kredytowa
- uproszczona procedura
- kredytowanie do 150 procent wartości pojazdu
- na samochody nowe i używane do 10 lat
- kredytowanie do 60 miesięcy
- kredytowanie kosztów około kredytowych
- możliwość przeznaczenia części środków na wyposażenie auta


Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
kredyt-samochodowy-getin-bank-opinie-klientow-czy-warto-braae-kredyt-samochodowy-getin-bank.jpg  
zet jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Linki sponsorowane
stare 01-15-2012, 10:04   #2
zet
Dobry kredyt na samochód - oferta Getin Banku. Getin Bank oprócz standardowego finansowania zakupu samochodu oferuje również pomoc przy refinansowaniu wcześniejszego zakupu wymarzonego auta.

Na samą decyzję kredytową w Getin Banku czeka się ok. 4 godziny. Warto jest czekać, gdyż bank w ramach oferty daje możliwość sfinansowania prowizji. Praktyka ta nie jest powszechnie stosowana w polskim sektorze bankowym. Kolejnym aspektem przemawiającym za tym kredytem jest bogata oferta ubezpieczeniowa.

Można powiedzieć, że jest to kompleksowa obsługa ubezpieczeniowa: polisa komunikacyjna, NNW oraz ubezpieczenie utraty źródła dochodu.

Szczegóły oferty:
kredyt w PLN
kredytowanie do 120 miesięcy
finansowanie kosztów prowizji i ubezpieczenia
kredyt na pojazdy nowe i używane
kredytowanie do 100 procent wartości pojazdu
szybki proces przyznawania finansowego wsparcia
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
kredyt-samochodowy-getin-bank-opinie-klientow-czy-warto-braae-dobry-kredyt-samochodowy.jpg  
zet jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-15-2012, 10:14   #3
Karinka
Tylko oczywiście coś za coś. Z tego co widzę i czytam to nie jest to tani kredyt. Są tańsze oferty, chociaż ten rzeczywiście jest bardzo wygodny i łatwy do załatwienia.
Karinka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-15-2012, 10:23   #4
Karinka
Słyszałam, że oni tak sprawdzają oświadczenie, że można troszkę pokombinować. Podobno wystarczy podać im oświadczenie gdzie się pracuje i ile zarabia i podac nr telefonu do kolegi, który jak zadzwonią potwierdzi przez telefon, że naprawdę jest naszym pracodawcą i płaci nam tyle i tyle
Karinka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-16-2012, 09:56   #5
cls
Z reguły wystarczy tylko oświadczenie kredytobiorcy o osiąganych dochodach.
Ale lepiej nie kombinować. Dla własnego dobra.
cls jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-18-2012, 13:57   #6
zet
Kredyt samochodowy bez zaświadczeń o zarobkach, dochodach - oferta Getin Banku. Uproszczona procedura kredytowa to nic innego jak kredyt bez zaświadczeń o dochodach. W takich ofertach banki wymagają od klientów jedynie oświadczeń o dochodach-bez zbędnych dokumentów z Urzędu Skarbowego lub od pracodawcy.

Typowe oświadczenie zawiera kwotę netto naszego dochodu (za ostatnie 3 miesiące). Należy także wskazać w nim źródło dochodów oraz średnie wydatki „na życie”. Korzystając z oferty kredytowania bez zbędnych zaświadczeń zyskujemy przede wszystkim na czasie. Zwykle w uproszczonej procedurze decyzje kredytową można uzyskać, w jeden dzień.

Kredyty bez zaświadczeń są dla instytucji finansowych bardziej ryzykowne. Dlatego bank w takim przypadku może zażądać wysokiego wkładu własnego.

Popularny w Polsce Getin Bank w swojej ofercie posiada kredyt samochodowych na uproszczonych zasadach. Szczegóły oferty znajdują się poniżej:

- decyzja kredytowa w ciągu czterech godzin
- okres kredytowania do 60 miesięcy
- kredyt na pojazdy nowe i używane(do 10 lat)
-możliwość kredytowania kosztów około kredytowych i dodatkowego wyposażenia samochodu
- odbiór samochodu w dwa dni
- kredytowanie do 150 procent wartości pojazdu
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
kredyt-samochodowy-getin-bank-opinie-klientow-czy-warto-braae-kredyty-samochodowe-bez-za-wiadczen.jpg  
zet jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-18-2012, 14:21   #7
Karinka
Oczywiście, że są to ryzykowne transakcje dla banków bo wiadomo, że Polacy to naród kombinatorów i jeśli można coś zakombinować to zawsze to wykorzystują. Jestem pewne, że sporo osób bierze taki kredyt samochodowy bez zaświadczeń i podaje tam dane z palca wyssane.
Karinka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-19-2012, 11:50   #8
wroclove
Banki w takich przypadkach nieraz chcą mieć wgląd do naszych rachunków!Wtedy mogą wyjść pewne nieścisłości. Kredyt na oświadczenie to zwrot w kierunku klienta, żeby szybciej załatwił kredyt...niestety wszyscy wiemy jakim jesteśmy narodem
wroclove jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-19-2012, 16:10   #9
wroclove
Interesuje mnie kwestia refinansowania kredytu samochodowego wziętego w innym banku. Chciałbym się dowiedzieć, czy Getin Bank pobiera jakąś prowizję z tego tytułu i kto załatwia wszystkie formalności związane z przeniesieniem kredytu
wroclove jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-25-2012, 17:38   #10
Szalony
Cytat:
Napisał wroclove Zobacz post
jakim jesteśmy narodem
Taaa, każdy chce mieć lepsze rzeczy od sąsiada. Cóż tam, że go nie stać, ale co jak co samochód też musi być bardziej okazały.

Przy takim zachowaniu normalni ludzie mogą później tanio kupić używane samochody na licytacjach komorniczych.
Szalony jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
co dobrego oferuje klientom getin bank, gdzie jest najtańszy kredyt samochodowy, gdzie są chwilówki bez zaświadczeń, który bank ma dobry kredyt bez prowizji


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Znajdź pewne chwilówki bez BIK i KRD - opinie klientów BANK-ON Pismak 19 10-10-2016 10:27
Kredyt samochodowy Alior Bank A.G. 4 09-17-2014 10:50
Kredyt hipoteczny GETIN Bank Wera_nika 6 10-15-2012 18:37
Kredyt samochodowy Toyota Bank A.G. 5 06-04-2012 15:49
Kredyt samochodowy Raiffeisen Bank zet 1 01-06-2012 16:52