KREDYCIAK-Opinie, forum

  Kredyciak.pl > Kredyty i pożyczki > Chwilówki

OPINIE O PROVIDENT - POŻYCZKI DO DOMU

 
Ocena: Ocena wątku: 3 głosów, 3.33 średnia.
Linki sponsorowane


stare 06-19-2013, 14:12   #1
Pismak



Provident Logo
Pożyczka od firmy PROVIDENT

Firma Provident oferuje pożyczki gotówkowe na dowolny cel. Nowi klienci Providenta mogą skorzystać z pożyczki w kwocie od 300 do 5 000 zł (korzystając z usług firmy po raz kolejny kwota pożyczki może wynosić nawet 7 000 zł). Raty zostaną dopasowane do indywidualnych możliwości pożyczkobiorcy. Okres spłaty cotygodniowych rat rozłożyć można na 30, 45, 60 i 90 tygodni.

Jak wziąć pożyczkę chwilówkę przez internet w Providencie?

Darmowa Chwilówka - LogoProvident zapewnia wygodną obsługę w domu klienta przy minimum formalności. Pożyczkodawca udziela pożyczek bez ukrytych kosztów i na jasnych zasadach (o wszystkich kosztach i opłatach klient jest poinformowany przed podpisaniem umowy).
Złożenie wniosku.
Istnieją trzy sposoby złożenia wniosku o pożyczkę:
1. dzwoniąc na numer infolinii Providenta (0 801 707 990) - umawiamy się z przedstawicielem Providenta,
2. wysyłając SMS na numer 600 400 300 – przedstawiciel oddzwoni w celu umówienia się na spotkanie,
3. wypełniając formularz na stronie www.
Konsultanci Providenta udzielają telefonicznie niezbędnych wyjaśnień oraz służą pomocą przez cały tydzień w godzinach od 7.00 do 21.00.
Dokumenty wymagane przy składaniu wniosku o pożyczkę.
Do złożenia wniosku klient musi przedłożyć:
- dowód osobisty,
- dokument poświadczający dane adresowe,
- w niektórych przypadkach wymagane jest zaświadczenie o dochodach.
Osoby, które ubiegają się o pożyczkę nie muszą martwić się o poręczycieli, ponieważ firma ich nie wymaga.
Pożyczkobiorca ma możliwość spłacania zaciągniętej pożyczki przelewem na konto bankowe Providenta lub u przedstawiciela (który obsługuje pożyczkę) spłacając raty w swoim domu. Ta druga możliwość jest szczególnie atrakcyjna dla osób, które cenią swój czas i wygodę.
Szybko, wygodnie i bez ukrytych kosztów – tak działa firma Provident.


Pismak jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Linki sponsorowane
stare 07-02-2013, 09:56   #2
margon
Nie mogę napisać o nich czegokolwiek złego - pożyczkę dostałem i spłaciłem w terminie, bez jakichkolwiek opóźnień. Niech się lepiej wypowie ktoś, kto brał pożyczkę i nie spłacał jej w terminie. Jakie mają metody ściągania należności? Czy nie niszczą człowiekowi szybko życia?
margon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-2013, 10:08   #3
calik
Według danych statystycznych oni mają w 90% pozytywne opinie, a to o czymś świadczy, prawda? Chyba w tym momencie jest to zdecydowanie najbardziej popularna firma pożyczkowa na rynku. Czy najbardziej pewna? Tego nie wiem - nie brałem u nich pożyczki.
calik jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-24-2013, 16:01   #4
Wiktorka
Mnie dziwi, że ludzie biorą w Providencie pożyczki z obsługą domową. Przecież taka obsługa to dodatkowe koszty, nawet w wysokości 500 zł.
Wiktorka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-26-2013, 14:56   #5
gdaniel
Nigdy nie korzystałem z takich usług, wydaje mi się jednak, że ta akurat firma nieco przesadza z prowizjami i dodatkowymi opłatami. Słyszałem kiedyś o pożyczce w wysokości 1000zł, a do spłaty było prawie 1600 - kto normalny sie na to godzi?
gdaniel jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-15-2013, 12:12   #6
Natan
Cytat:
Napisał gdaniel Zobacz post
Nigdy nie korzystałem z takich usług, wydaje mi się jednak, że ta akurat firma nieco przesadza z prowizjami i dodatkowymi opłatami. Słyszałem kiedyś o pożyczce w wysokości 1000zł, a do spłaty było prawie 1600 - kto normalny sie na to godzi?
"słyszałem" a może tak warto byłoby wejść na stronę providenta i samemu sprawdzić za pomocą kalkulatora jak to jest z tymi kosztami i opłatami? Oczywiście pożyczka w Providencie jest droga ale chodzi o tą z obsługą domową, czyli pani przychodzi do nas co tydzień po kolejną ratę - dla mnie absurd, że w ogóle jeszcze ktoś się na nią decyduje. Niestety wtedy koszty faktycznie są dosyć wysokie. Ale jest przeciez alternatywa o wiele, wiele tańsza czyli pożyczka z opcją przelew, którą jak najbardziej polecam, bo jest korzystna dla klienta. Trzeba jednak być stanowczym i nie ulegać namowom pracowników, którzy oczywiście będą chcieli nam "wcisnąć" dosłownie tę droższą opcję z domową obsługą.
Natan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-03-2013, 21:30   #7
Barbara2527
Witam, można dostać pożyczkę i spłacać przelewem, ale ich reklama nie jest zgodna ze stanem faktycznym. Oferują w reklamach więcej maks. dotać można 2.000,00 zł.
Barbara2527 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-02-2014, 21:23   #8
Majeczka 80
Czy próbował ktoś jak wygląda ta darmowa pożyczka w wykonaniu Providenta ? Coś mi się obiło o uszy w reklamach telewizyjnych, ale na ich stronie nic nie widzę o tym.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10-08-2015, 15:11   #9
Kamyk Poznań
To musiała być jakaś ściema z darmowymi pożyczkami - w przypadku Providenta to niemożliwe. Sam teraz potrzebowałem gdzieś pożyczyć 2000 zł na oświadczenie i chciałem skorzystać z Providenta, jednak jak porównałem jego ofertę nawet z dość drogą pożyczką "w karcie" kredytowej to okazało się, że dużo tańsza jest karta. Ponieważ dostałem jakąś ofertę z banku pożyczki kartą z takim limitem na oświadczenie, to oczywiście wybrałem bank.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02-08-2021, 19:35   #10
Karinka
Dawno nie byłam na ich stronie i jak teraz weszłam to jestem naprawdę zaskoczona. Provident to parabank i jest tam oferta lepsza niż ta jakie oferują niektóre polskie banki. Otóż wygląda na to , że jeśli pożyczymy tam na 4 lata 20 tys. zł to rrso wyniesie 9,87%. Czemu to takie dziwne? Otóż tak tanią pożyczkę cięzko jest dostać w polskich bankach. Dzisiaj nawet w reklamach telewizyjnych widać, że pożyczka bankowa to nie rzadko prawie 20% rrso. Cięzko jest znaleźć kredyt poniżej 10% rrso. Tutaj jest czarno na białym, że przy pożyczce 20000 na 48 rat spłacimy przez ten okres 24 089,28 zł, a sama rata wyniesie 502 zł. Za pewne inną sprawą jest weryfikacja klienta i sądzę, że nie jest ona prostsza niż w każdym polskim banku. Mam znajomego, który pracował w Provident i oni rzeczywiście dają pożyczki z dostawą do domu klienta. Wiem też, że nie są to kredyty ani chwilówki bez sprawdzania w bik i krd. Provident korzysta z tych baz.
Karinka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
gdzie szybko i tanio dostanę pożyczkę online , które firmy pozabankowe są bezpieczne , wszystko o darmowych chwilówkach , wykaz sprawdzonych i polecanych chwilówek


Opinie o Provident - pożyczki do domu 3.33 na 5, liczba ocen: 3, liczba opinii: 9.
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Opinie klientów AASA - szybka chwilówka bez wychodzenia z domu Pismak 14 02-08-2021 19:08
Opinie klientów o Bocian Pożyczki - gotówka w domu klienta Pismak 8 02-08-2021 18:01
Darmowe pożyczki w Provident Robin 1 05-28-2015 16:56
Provident uruchamia internetowe pożyczki timon 1 11-01-2014 18:16
Jakie znacie pożyczki podobne do Provident Andrzej Szczecin 7 07-24-2014 08:51