Opinie, forum

Opinie, forum (https://www.kredyciak.pl/)
-   kredyty samochodowe (https://www.kredyciak.pl/kredyty-samochodowe/)
-   -   Kredyt samochodowy Getin Bank - opinie klientów, czy warto brać? (https://www.kredyciak.pl/kredyty-samochodowe/3960-kredyt-samochodowy-getin-bank-opinie-klientow-czy-warto-braae.html)

zet 01-10-2012 11:20

Kredyt samochodowy Getin Bank - opinie klientów, czy warto brać?
 
1 załącznik(i)
Getin Bank pomaga klientom nawet w sytuacji zakupu 10 letniego auta. Kredyt Niski Procent może być przeznaczony również na samochody nowe(pojazdy fabryczne) lub tzw. pojazdy demonstracyjne.

Klienci Getin Banku mogą liczyć na bardzo szybki proces dokumentowy. Mowa tutaj o decyzji kredytowej w 4 godziny oraz możliwości odebrania wymarzonego pojazdu w dwa dni.

Co ważne klienci nie muszą poprzestać na samym kupnie samochodu. Bowiem cześć uzyskanego wsparcia może być przeznaczona na wyposażenie, a także ubezpieczenie pojazdu.

Kredyt Niski Procent-główne cechy:

- szybka decyzja kredytowa
- uproszczona procedura
- kredytowanie do 150 procent wartości pojazdu
- na samochody nowe i używane do 10 lat
- kredytowanie do 60 miesięcy
- kredytowanie kosztów około kredytowych
- możliwość przeznaczenia części środków na wyposażenie auta

zet 01-15-2012 09:04

Dobry kredyt samochodowy
 
1 załącznik(i)
Dobry kredyt na samochód - oferta Getin Banku. Getin Bank oprócz standardowego finansowania zakupu samochodu oferuje również pomoc przy refinansowaniu wcześniejszego zakupu wymarzonego auta.

Na samą decyzję kredytową w Getin Banku czeka się ok. 4 godziny. Warto jest czekać, gdyż bank w ramach oferty daje możliwość sfinansowania prowizji. Praktyka ta nie jest powszechnie stosowana w polskim sektorze bankowym. Kolejnym aspektem przemawiającym za tym kredytem jest bogata oferta ubezpieczeniowa.

Można powiedzieć, że jest to kompleksowa obsługa ubezpieczeniowa: polisa komunikacyjna, NNW oraz ubezpieczenie utraty źródła dochodu.

Szczegóły oferty:
kredyt w PLN
kredytowanie do 120 miesięcy
finansowanie kosztów prowizji i ubezpieczenia
kredyt na pojazdy nowe i używane
kredytowanie do 100 procent wartości pojazdu
szybki proces przyznawania finansowego wsparcia

Karinka 01-15-2012 09:14

Tylko oczywiście coś za coś. Z tego co widzę i czytam to nie jest to tani kredyt. Są tańsze oferty, chociaż ten rzeczywiście jest bardzo wygodny i łatwy do załatwienia.

Karinka 01-15-2012 09:23

Słyszałam, że oni tak sprawdzają oświadczenie, że można troszkę pokombinować. Podobno wystarczy podać im oświadczenie gdzie się pracuje i ile zarabia i podac nr telefonu do kolegi, który jak zadzwonią potwierdzi przez telefon, że naprawdę jest naszym pracodawcą i płaci nam tyle i tyle :)

cls 01-16-2012 08:56

Z reguły wystarczy tylko oświadczenie kredytobiorcy o osiąganych dochodach.
Ale lepiej nie kombinować. Dla własnego dobra.

zet 01-18-2012 12:57

Kredyty samochodowe bez zaświadczeń
 
1 załącznik(i)
Kredyt samochodowy bez zaświadczeń o zarobkach, dochodach - oferta Getin Banku. Uproszczona procedura kredytowa to nic innego jak kredyt bez zaświadczeń o dochodach. W takich ofertach banki wymagają od klientów jedynie oświadczeń o dochodach-bez zbędnych dokumentów z Urzędu Skarbowego lub od pracodawcy.

Typowe oświadczenie zawiera kwotę netto naszego dochodu (za ostatnie 3 miesiące). Należy także wskazać w nim źródło dochodów oraz średnie wydatki „na życie”. Korzystając z oferty kredytowania bez zbędnych zaświadczeń zyskujemy przede wszystkim na czasie. Zwykle w uproszczonej procedurze decyzje kredytową można uzyskać, w jeden dzień.

Kredyty bez zaświadczeń są dla instytucji finansowych bardziej ryzykowne. Dlatego bank w takim przypadku może zażądać wysokiego wkładu własnego.

Popularny w Polsce Getin Bank w swojej ofercie posiada kredyt samochodowych na uproszczonych zasadach. Szczegóły oferty znajdują się poniżej:

- decyzja kredytowa w ciągu czterech godzin
- okres kredytowania do 60 miesięcy
- kredyt na pojazdy nowe i używane(do 10 lat)
-możliwość kredytowania kosztów około kredytowych i dodatkowego wyposażenia samochodu
- odbiór samochodu w dwa dni
- kredytowanie do 150 procent wartości pojazdu

Karinka 01-18-2012 13:21

Oczywiście, że są to ryzykowne transakcje dla banków bo wiadomo, że Polacy to naród kombinatorów i jeśli można coś zakombinować to zawsze to wykorzystują. Jestem pewne, że sporo osób bierze taki kredyt samochodowy bez zaświadczeń i podaje tam dane z palca wyssane.

wroclove 01-19-2012 10:50

Banki w takich przypadkach nieraz chcą mieć wgląd do naszych rachunków!Wtedy mogą wyjść pewne nieścisłości. Kredyt na oświadczenie to zwrot w kierunku klienta, żeby szybciej załatwił kredyt...niestety wszyscy wiemy jakim jesteśmy narodem

wroclove 01-19-2012 15:10

Interesuje mnie kwestia refinansowania kredytu samochodowego wziętego w innym banku. Chciałbym się dowiedzieć, czy Getin Bank pobiera jakąś prowizję z tego tytułu i kto załatwia wszystkie formalności związane z przeniesieniem kredytu

Szalony 01-25-2012 16:38

Cytat:

Napisał wroclove (Post 13441)
jakim jesteśmy narodem

Taaa, każdy chce mieć lepsze rzeczy od sąsiada. Cóż tam, że go nie stać, ale co jak co samochód też musi być bardziej okazały.

Przy takim zachowaniu normalni ludzie mogą później tanio kupić używane samochody na licytacjach komorniczych.


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.