KREDYCIAK-Opinie, forum  

  Kredyciak.pl > Opinie o firmach pożyczkowych

BIURO INFORMACJI POŻYCZKOWEJ

 
Ocena: Ocena wątku: 2 głosów, 3.00 średnia.
Linki sponsorowane


stare 07-21-2011, 12:55   #1
snake



Witam czy korzystał ktoś z usług BIP Sp. z o.o.??chciałbym skorzystać ale potrzebuje porady najlepiej klienta który może coś przybliżyć.Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam.


snake jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Linki sponsorowane
stare 07-22-2011, 09:48   #2
maggie
witaj snake, osobiscie nie pozyczalam od nich gotowki, ale moi rodzice starali sie i tego co wiem poszlo dosc sprawnie. czytalam podpisana przez nich umowe pozyczki i jest naprawde zrozumiala i przejrzysta. troszke sie ta sprawa przeciagala, bo rodzice musieli skompletowac odpowiednie dokumenty, ale po podpisaniu weksla dostali przelew w ciągu bodajże 4 dni. faktem jest, że taka firma to jedyny ratunek dla ludzi, którzy mają już zaciągnbiete pożyczki i nie do konca sa w stanie udokumentowac dochod, jest nowiem możłiwość wzięciapożyczki na oswiadczenie.
Patrząc na radość i uśmiech na twarzach moich rodziców, z czytym sumieniem polecam tę firmę
maggie jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-22-2011, 11:11   #3
Mysia 2
Biuro Informacji Pożyczkowej to malutka spółka , która prowadzi pośrednictwo finansowe , nic nie mam przeciwko temu , tylko ................ po co robić komuś nadzieje niepotrzebnie.

oto KRS

Wyszukiwarka podmiotów w Krajowym Rejestrze Sądowym

Informacje o podmiocie
Numer KRS 0000338606
REGON 241340798
NIP 6452494914
Rejestr POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
Aktualna Nazwa BIURO INFORMACJI POŻYCZKOWEJ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Forma Prawna SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Województwo MAZOWIECKIE
Powiat M.ST. WARSZAWA
Gmina M.ST. WARSZAWA
Miejscowość WARSZAWA
Ulica LESZNO
Nr domu 21
Nr lokalu 203
Kod pocztowy 01-199
Poczta WARSZAWA
Adres strony internetowy:
Adres poczty elektronicznej
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców 2009-10-07
Data wpisu do rejestru stowarzyszeń
Data wykreślenia z rejestru przedsiebiorców
Data wykreślenia z rejestru stowarzyszeń
Data uprawomocnienia wykreślenia z KRS
Status OPP
Data przyznania statusu OPP
Nazwa organu reprezentacji ZARZĄD
Sposób reprezentacji JEŻELI ZARZĄD SPÓŁKI JEST WIELOOSOBOWY TO SPÓŁKA JEST REPREZENTOWANA W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB: - PRZEZ PREZESA ZARZĄDU - JEDNOOSOBOWO - PRZEZ POZOSTAŁYCH CZŁONKÓW ZARZĄDU - JEDNOOSOBOWO
Data zawieszenia działalności
Data wznowienia działalności
Informacje o upadłości
Nazwa organu wydającego akt prawny
Sygnatura aktu prawnego
Data wydania aktu prawnego
Określenie sposobu prowadzenia postępowania upadłościowego
Data zakończenia postępowania upadłościowego
Sposób zakończenia postępowania upadłościowego





Członkowie reprezentacji
Nazwisko lub Nazwa Nazwisko drugi człon Imię pierwsze Imię drugie Funkcja
NIEZBORAŁA JAKUB PREZES ZARZĄDU
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-22-2011, 11:13   #4
Mysia 2
Strona główna GUS|Informacje o rejestrze REGONRejestr REGON - wyszukiwarka podmiotów gospodarki narodowej
stan danych na dzień:2011-07-20

Twoja przeglądarka ma wyłączoną obsługę mechanizmu cookie.

Do działania wyszukiwarki potrzebna jest włączona obsługa cookie.
Wyszukiwanie wg numeru REGONWyszukiwanie wg numeru NIP
Proszę wprowadzić:numer REGON podmiotunumer NIP podmiotukod weryfikacyjny z obrazka poniżej Jeśli kod jest nieczytelny -PROSIMY O OCZEKIWANIE NA ODPOWIEDŹTRWA ŁĄCZENIE Z BAZĄ DANYCH

Informacja prawna
Zgodnie z art. 43 ust. 2 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. Nr 88, poz. 439, z późn. zm.) od dnia 1 lipca 2011 r. udostępnienie danych na stronie Głównego Urzędu Statystycznego jest równoznaczne z potwierdzeniem dokonania wpisu tych informacji w rejestrze REGON. Numery identyfikacyjne, nazwa podmiotu: Numer identyfikacyjny REGON 241340798
Nazwa BIURO INFORMACJI POŻYCZKOWEJ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Adres siedziby: Województwo MAZOWIECKIE
Powiat M. ST. WARSZAWA
Gmina/Dzielnica lub Delegatura WARSZAWA - WOLA
Ulica, miejscowość UL. LESZNO 21 lok.203 , WARSZAWA
Poczta 01-199 WARSZAWA
Pozostałe (udostępnione) dane: Kod i nazwa podstawowej formy prawnej 1 - OSOBA PRAWNA
Kod i nazwa szczególnej formy prawnej 17 - SPÓŁKI Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Kod i nazwa formy własności 214 - WŁASNOŚĆ KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007 6419Z - POZOSTAŁE POŚREDNICTWO PIENIĘŻNE
Data powstania podmiotu * 2009-10-02
Data rozpoczęcia działalności ** 2009-10-02
Data wpisu do REGON 2009-10-19
Organ rejestrowy / ewidencyjny SĄD REJONOWY W GLIWICACH, X WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Nazwa rejestru / ewidencji REJESTR PRZEDSIĘBIORCÓW
Numer nadany przez organ rejestrowy / ewidencyjny 0000338606

* dla podmiotów wpisanych do rejestru REGON w I etapie jego wdrażania (1975-1976 r.) za datę powstania podmiotu przyjmowano datę wpisu do rejestru REGON
** dla podmiotów wpisanych do rejestru REGON przed 2000 r. data rozpoczęcia działalności jest tożsama z datą powstania podmiotu
Jednostki lokalne:

PODMIOT NIE POSIADA JEDNOSTEK LOKALNYCH (LUB NIE ZOSTAŁY ZGŁOSZONE)
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-28-2011, 09:34   #5
ewek62
A ja mam wrażenie,że Maggie tam pracuje,i stąd pozytywna opinia.Byłam w ich oddziale w Krakowie.Totalna bzdura. Po pierwsze wpłata przed dostaniem kredytu-kwota zależna od wielkości pożyczki, po drugie weksel-nic nie mam przeciw takiemu zabezpieczeniu tyle tylko że ten weksel ma być sporządzony przez notariusza na mój koszt. I w taki oto sposób kwota do wpłaty urosła do 1000, zł. Podejrzewam że i ten notariusz to chyba jest jakiś "zaprzyjaźniony". A może Meggie dowiesz się od rodziców ile ich kosztował ten "kredycik"?
ewek62 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-28-2011, 16:09   #6
snake
Cytat:
Napisał Mysia 2 Zobacz post
Strona główna GUS|Informacje o rejestrze REGONRejestr REGON - wyszukiwarka podmiotów gospodarki narodowej
stan danych na dzień:2011-07-20....
Yyyyyy no dobra może nie rozumiem ale po co mi te dane skoro już je mam od dawna bo jak wszyscy wiemy nie są tajne????
Mnie interesuje opinia klientów a nie status prawny jeszcze raz dziękuję
snake jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-29-2011, 19:05   #7
Danuśka
 
dzwoniłam tam pare dni temu i jakoś mnie nie przekonali (...)
Danuśka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-29-2011, 22:04   #8
Mysia 2
ty wiesz , że dane nie są jawne , ale nie umiesz odczytać sedna.
to nie jest firma , która pomoże ludziom z problemami , na zasadzie :
pożyczki pod weksel.
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-01-2011, 23:14   #9
aga987654
Cytat:
Napisał snake Zobacz post
Witam czy korzystał ktoś z usług BIP Sp. z o.o.??chciałbym skorzystać ale potrzebuje porady najlepiej klienta który może coś przybliżyć.Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam.
Szanowni forumowicze te wszystkie pozytywne opinie to rodzaj marketingu szeptanego, którego jedyny cel to wydawanie pozytywnych opinii na różnych forach w celu zyskania większego zaufania.
Firma o której mowa to lichwiarska firma pożyczkowa jak wszystkie tego typu, zasady bardzo chaotyczne, a jak jeszcze czytam ze ktoś pożyczkę z zabezpieczeniem hipotecznym dostaje w przeciągu 5 dni to śmiać mi się chce z braku podstawowej wiedzy merytorycznej.
BIP jak inne podobne maja utajnione zasady działania, pracownicy są szkoleni aby naciągać biednych ludzi którzy nie mają jak się bronić. zapożyczają się jeszcze bardziej na dziwne zabezpieczenia, podpisują weksle inblanco i tak z tego nic nie wychodzi.
Odradzam wszystkim na podstawie moich doświadczeń podpisywanie umów z takimi "firmami" Nadal z BIP nie mogę się uporać a ponad 6 tys. już wpłaciłam i czekam.
Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc proszę o kontakt.
Mam nadzieję że mój wpis komuś da do myślenia.

P.s.
Mój wpis zamieściłam już na 3 forach minimalnie zmieniłam gdyż w tym temacie nie mam już siły pisać
aga987654 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 08-03-2011, 07:47   #10
mixer
aż 6 tyś ?? nie miej do nikogo pretensji, nikt dobrowolnie Ci nie odda tej kasy, takich firm jest wiele i bedą was ciągle robić na kasę, z prostego powodu, jest wiele osób które namiętnie szukają pożyczki/kredytu a i tak go nigdzie nie dostaną, dlatego powstają takie firmy bo są chętni żeby wpłacać mogę Cię pocieszyć że nie jesteś ostatnia, będą kolejni co wplacą
mixer jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
gdzie jest najlepszy doradca finansowy


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Jak ominąć Biuro Informacji Kredytowej? zet 9 11-07-2012 13:15
Wyciąg z konta - źródłem informacji dla banków M.W. 1 07-31-2012 17:06