Opinie, forum

Opinie, forum (https://www.kredyciak.pl/)
-   Opinie o firmach pożyczkowych (https://www.kredyciak.pl/opinie-o-firmach-po-yczkowych/)
-   -   Uwaga - Home Credit (https://www.kredyciak.pl/opinie-o-firmach-po-yczkowych/4669-uwaga-home-credit.html)

Kancelaria Lex-Comp 05-29-2012 07:50

Uwaga - Home Credit
 
Szczerze mówiąc Szanowani forumowicze , dostałem zlecenie od pewnego klienta który chciał kredytu w HOME CREDIT i zapoznałem się z tą umową.
Rzuciły mi się w oczy następujące rzeczy :

- Brak numerów : NIP , REGON i KRS w umowie(KRS jedynie w przypadku spółek)
Dziwne ale w umowie nie ma ani śladu o tych numerach i jest masa dziwnych pomyłek poniżej klika z nich

Mój klient/klienta ma w umowie napisaną kwotę 2miliony / a miało być 20tysięcy więc to kolejny błąd.
- cytat "z zastrzeżeniem, że wysokość raty wraz z okresem
spłaty może ulec zmianie"

Jak może wysokość raty czy okres spłaty ulec zmianie ? To nie pojęte.
- cytat "uruchomieniu pożyczki, kredytu Home Credit lub podmioty z nim współpracujące dostarczy Zleceniodawcy szczegółowe
zestawienie rat kapitałowych z wykazanymi, na dzień spłaty, należnymi odsetkami bieżącymi.

Zestawienia i harmonogramy powinno być dostarczane w momencie podpisania umowy (przed podpisaniem) To są moje i nie tylko spotrzeżenia.


w razie pytań pozostaje do dyspozycji

Kancelaria Doradztwa Prawnego "Lex-Comp"
e-mail : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
facebook : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
telelefon : 534-538-723

mamut 05-30-2012 12:12

witam serdecznie wszystkich potrzebujacych pozyczyc pieniadze.
odradzam a wrecz przestrzegam przed wzieciem pozyczki prywatnej z HOME CREDIT z POZNANIA przy ul.Glogowskiej 31/33
oficjalnie pobieraja za weksel 500,-zl.- odmowilam poczym otrzymalam e-maila ze nie ma problemu odciagna sobie od pozyczki.umowe podpisalam zeskanowalam i wyslalam na wskazany adres mailowy /musze zaznaczyc,ze najpierw prosbe o pozyczke pisalam na adres mailowy [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]-autorem byl:biuro kredytowe/mialam otrzymac pieniadze przelewem na kont.we wskazanym terminie nie otrzymalam wiec zaczelam wydzwaniac na wskazany nr tel.787784011 i tu zaczely sie schody.pani o nieznanym nazwisku i imieniu/nie przedstawia sie/bardzo nieprzyjemna i chamska odpowiada ze nie moze ze mna rozmawiac ale mam zagladac na konto ,bo pieniadze na pewno wyslane.tak dobrnelam do dnia dzisiejszego

mamut 05-30-2012 12:13

/nie odstepujac od dzwonienia i pisania maili pod wskazany [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] /okazalo sie ,ze dopoki nie wplace 500,-zl nie otrzymam pozyczki i uslyszalam,ze pozyczka jest odmowna.
czasami ten nr odbiera mezczyzna tez o nieznanym imieniu i nazwisku,ale jak to bylo w moim przypadku decyzje podejmuje osoba niekompetentna a wrecz odrazajaca.prosze wszystkich potrzebujacych pomocy finansowej o przemyslenie decyzji checi korzystania z uslug tej firmy.kazda szanujaca sie firma udzielajaca pozyczek nie bedzie pobierac przedplat i bedzie wszystko robic aby przyciagnac klienta,a nie go odstraszac.ciesze sie,ze nie wplacilam tych pieniedzy,pozdrawiam wszystkich.

Mysia 2 05-30-2012 22:47

Jaka Kurwa Firma Kredytowa ??? Spoważniej Kobieto !!!
 
Jaka Firma Kredytowa ???
Ludzie , mózg się wam zlasował od oglądania
seriali ???

Napisz wprost : Anonimowe ********e Osrane ,
a nie firma , nazywajmy rzeczy po imieniu ,
złodziej jest zawsze szmaciarzem , choćby
podawał się nawet za prezesa RM.

Łukasz1987 07-05-2012 13:12

Pożyczka
 
Witam, przez firmę Home Credit, Anna Gacka etc popłynąłem już 1500zł. jestem z terenów Wałbrzych, Świebodzice , Świdnica potrzebuje dziś pożyczyć na okres 2tyg 1500zł ale chwilówki i provident mnie nie interesuje.

proszę o pomoc

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Mysia 2 07-05-2012 14:36

Łukaszu łukaszu , nie idź tą drogą
 
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

provident NIE
chwilówki NIE
optima NIE

szukasz zwyczajnie kwadratowych jaj
inaczej mówiąc szukasz Oszustów
bo
innych opcji dla ciebie nie ma !!!!

chyba , że banki , skoki ......

:confused::confused::confused::confused:

Mysia 2 07-05-2012 14:39

Łukaszu Łukaszu , nie idź tą drogą
 
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D

nie doczytałem twej sentencji ,
z pewnością owe 1.500 zł
ma posłużyć na opłatę dla
następnego fenomenalnego inwestora
prywatnego... czyli Bajkopisarza.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D

zimorodek 07-05-2012 17:12

MYSIA2
Masz mi pisać ładnie i bez brzydkich słów.Bo admin zamiast żółtej kartki zasunie Ci czerwoną.A na zsyłce już byłeś.Tak czy nie?
A swoja drogą to Łukaszek sam nie wie co chce.I niby kasy mu potrzeba, ale najlepiej jakby mu Św. Mikołaj dał ją w prezencie.Bez zbędnych formalności.I procentu oczywiście.
Pozdrawiam cieplutko Zimorodek.

Mysia 2 07-05-2012 18:04

Bardzo ładnie napisałem.
 
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

bez wulgaryzmów , dosadnych słów , itp.

a pan Łukasz szuka 1500 na dwa tygodnie
bo........... do 14 dni po wpłacie firma Dobra
Pożyczka puszcza przelew na konto.

Wiem na 100 % , że puszcza , ale...... bąka , nie przelew.


:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

zimorodek 07-05-2012 20:06

Oj Mysia Mysia, i jak Cię nie lubić?
I pisać mi tak jak powyżej, bo mnie nie ma, czyli zostałeś sam.Że tak powiem na wachcie.
A łajba jak widzisz stara. Co rusz zabiera nowych życiowych rozbitków.A razem z nimi trafiają i szczury jak sam wiesz.
To trzeba tu co raz wyczyścić,przetrzepać, wykurzyć a czasami i kubeł pomyj wylać na głowę.Temu lub owemu.
Ja tu od czasu do czasu zaglądam.By złagodzić Twoją dosadność.
Pozdrawiam Zimorodek.


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.