KREDYCIAK-Opinie, forum  

  Kredyciak.pl > Opinie o firmach pożyczkowych

Podziel się opinią -przeczytaj zanim napiszesz!
 
Oceń temat
Linki sponsorowane


stare 03-03-2013, 17:10   #21
superelektro



Cytat:
Napisał Agusienka662 Zobacz post
Fakt może Provident jest najdroższą firmą udzielającą pożyczki ale odrazu wyjaśniają i pokazują ile będzie do spłaty,niczego nie ukrywają. Dostajesz do ręki kwotę o jaką wnioskujesz. A do tego teraz mają oferte przelewu na konto,która jest o wiele tańsza niż przez obsługę w domu.
Dokładnie. Mam u nich drugą pożyczkę ( pierwszą spłaciłem po 3 miesiacach ) i nie jest wcale tak tragicznie. Co tydzień przelew na konto wyliczonej raty i jest O.K. Nawet jak kiedyś spóźniłem się z wpłatą ( zapomniałem ) to grzeczny telefon z przypomnieniem i pytaniem o powód opóźnienia. Jak dla mnie pełna kulturka. Całkiem inaczej niż w SMS 365. Też tam brałem, taka była sytuacja, lecz aby się od nich uwolnić to trzeba dysponować dużą kasą. Jeżeli nie masz pieniędzy na zapłatę to za prawie 200 zł przesuną termin spłaty o 30 dni. Tym sposobem pożyczone 600 zł w czasie 6 miesięcy kosztowało mnie 1200 zł. MASAKRA. Ale wreszcie uwolniłem się od nich i nigdy wiecej. Wolę tynk ze ścian ogryzać niż wziąć taką pożyczkę.
superelektro jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-03-2013, 17:34   #22
Mysia 2
superelektro
jesteś............................................ ....... jednym z nielicznych przedstawicieli
gatunku homo sapiens , którzy nie tylko mają mózg , ale.............
umieją nim się posługiwać !!!!

szkoda , że takich jak Ty jest baaardzo niewielu.
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-20-2013, 13:17   #23
polinezja
Jeśli chodzi o bezpieczną i tanią firmę parabankową, która udziela pożyczek pod zastaw, to ja miałam do czynienia z toruńską instytucją janvest. Pieniędzy potrzebowałam na rehabilitację syna, wzięłam u nich 40 tysięcy złotych pod zastaw mieszkania. Umowę miałam na pół roku, ale kiedy nie udało mi się wszystkiego spłacić zaoferowali jej przedłużenie. Potrafią wczuć się w sytuację klienta, są solidni i przede wszystkim o wiele tańsi niż provident. Na pieniądze nie czekałam długo, w ciągu 5 dni udało się załatwić wszystkie formalności, ważne jest, że nie musiałam żadnych zaświadczeń z ZUSu, czy US przynosić. Nie weryfikują w BIK, można im zaufać. Solidna firma. Polecam.
polinezja jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-20-2013, 14:06   #24
Mysia 2
Znam firmę Janvest , jest O.K. , wszyscy w większości znaja firmę Provident , też nie ma zastrzeżeń , ale............. co Ty porównujesz ????
Słonia ze slimakiem , janvest pożycza pod zastaw konkretnych nieruchomości ,. ma baardzo solidne zabezpieczenie , natomiast provident obraca sie wokół ... straceńców i ryzykuje baardzo wiele , stąd różnica w kosztach.
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-21-2013, 13:41   #25
polinezja
Cytat:
Napisał Mysia 2 Zobacz post
Znam firmę Janvest , jest O.K. , wszyscy w większości znaja firmę Provident , też nie ma zastrzeżeń , ale............. co Ty porównujesz ????
Słonia ze slimakiem , janvest pożycza pod zastaw konkretnych nieruchomości ,. ma baardzo solidne zabezpieczenie , natomiast provident obraca sie wokół ... straceńców i ryzykuje baardzo wiele , stąd różnica w kosztach.
Nie chciałam porównywać tych dwóch firm, a jedynie polecić bezpieczną instytucję, z której sama korzystałam. Z providentem osobiście nie miałam styczności, ale moja sąsiadka znalazła się przez nich w bardzo nieprzyjemnej sytuacji. Wzięła tysiąc złotych, a musiała oddać 1900zł. Dlatego jak ja szukałam pożyczki , a rehabilitacja była droga, bo kosztowała nas 6 tysięcy za miesiąc, to nie chciałam ryzykować z providentem. Firmę Janvest poleciła mi matka mojej synowej, a kredyt dostałam pod zastaw mieszkania. Udzielają pożyczek do wysokości 50% wartości nieruchomości. Wystarczył odpis z księgi wieczystej i zaświadczenie o ilości osób zameldowanych w mieszkaniu i kilka innych formalności. Nie ukrywam, że trochę tego było, ale kobiecie na rencie żaden bank nie chciał dać pożyczki w takiej wysokości, a janvest był dla mnie jedynym ratunkiem. To solidna firma, tylko trzeba się wywiązywać z zapisów umowy i spłacać w terminie wszystko, a obejdzie się bez problemów. Pozdrawiam.
polinezja jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-21-2013, 17:27   #26
Mysia 2
Wszystko O.K. , tylko że twoja sąsiadka z pewnością wiedziała , że provident bierze ok. 80 % w skali roku ,
janvest zamyka się w 36 % rocznie , ale............
porównywanie tych firm to nieporozumienie , każda reprezentuje inny segment.
Mysia 2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 06-03-2013, 08:52   #27
irena59
Cytat:
Napisał Yamakashi Zobacz post
Ja się nie podziele, ale spytam...czy ktoś brał pożyczkę w SMS365? Jak oceniacie tę firmę? Jak współpraca przebiegała?
Ja brałam i szczerze odradzam.
To są chwilówki gorsze od Providenta ,też jestem w pętli kredytowej a wierzcie mi takie pożyczki niczego nie załatwiają.Na coś takiego może sobie pozwolić ktoś,kto nie tonie w długach-ale po co? Zastanawiają mnie osoby które chcą pożyczyć 10.000.-i oddać w trzech ratach? Czy zastanawiają się po co pożyczać skoro stać ich na zapłacenie około 4000,- raty.Mając takie możliwości płatnicze raczej niech oszczędzają
irena59 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-27-2013, 11:18   #28
lucas
Ja spłaciłem już pożyczkę z Janvestu i tak ogólnie to mogę polecić. Jak się chce pożyczyć na parę miesięcy i wiadomo, że będzie z czego oddać to dobra opcja. Wiadomo, że drożej niż w banku, ale w banku nie zawsze się da.
lucas jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-03-2014, 10:24   #29
Marek63
Mam pożyczę w Janvest już ponad rok. Cała procedura została zrealizowana dobrze i spokojnie, nie było żadnych problemów z przedłużeniem, a przedłużałem już dwa razy.
Marek63 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-2014, 15:55   #30
Fitzage
Ja ostatnio zdecydowałem się na Net credit opinie mieli wyrobioną kolega mi ją polecił także się nie martwię ale nie wiem czy to najtańsza chwilówka, chciałbym poznać waszą opinie na ten temat
Fitzage jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
które firmy pozabankowe są bezpieczne


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Kredyty oraz pomoc w zaciągnięciu kredytu dla osób z negatywną opinią w BIK kredytcredit 67 09-05-2017 08:12