Opinie, forum

Opinie, forum (https://www.kredyciak.pl/)
-   Opinie o firmach pożyczkowych (https://www.kredyciak.pl/opinie-o-firmach-po-yczkowych/)
-   -   Pożyczka Polska (https://www.kredyciak.pl/opinie-o-firmach-po-yczkowych/619-po-yczka-polska.html)

granat26 04-08-2010 20:10

Pożyczka Polska
 
kto miał kontakt z ,,pozyczka POLSKA " SP. CZY TO CO PISZA TO PRAWDA SA SŁOWNI CZY NACIĄGACZE?

vekom 04-29-2010 11:11

pozyczka polska
 
dostałam umowe przedwstepna ,trzeba zapłacic 500zł ,mysle ze to nie oszustwo ,albo jestem jeszcze naiwna

A.G. 04-30-2010 19:01

Czy mógłyby Pan napisać co rozumie Pan przez pojęcie zapłacić? Z jakiego tytułu należy się te 500 zł? Czy jest to za rozpatrzenie wniosku czy prowizja pobierana na początku. I ile Pan zaciąga pożyczki. Skąd taka kwota wynikła?

Pomoże to innym naświetlić sprawę bardziej:)


Pozdrawiam

vekom 05-05-2010 20:43

Cytat:

Napisał A.G. (Post 1190)
Czy mógłyby Pan napisać co rozumie Pan przez pojęcie zapłacić? Z jakiego tytułu należy się te 500 zł? Czy jest to za rozpatrzenie wniosku czy prowizja pobierana na początku. I ile Pan zaciąga pożyczki. Skąd taka kwota wynikła?

Pomoże to innym naświetlić sprawę bardziej:)


Pozdrawiam

jeszcze nie wplaciłam pieniedzy ,ale moge zeskanować i wysłac ,tylko nie wiem czy będe umiała to zrobić ,oczywiscie na priw, przydała by się porada fachowca ,aby nie wdepnąć ,wkolejne g)WN).POZDRAWIAM

Kalina 06-15-2010 18:04

pożyczka polska
 
Starałam sie o pożyczkę w tej firmie.Jak wysłalam wniosek, to za 2 dni miałam telefon,że mam przyznaną pożyczkę .Dostałam umowę przedwstępną ,przelew miał byc zrealizowany
w ciągu 14 dni.Wpłaciłam im 1.000 złotych za pożyczkę w kwocie 20.000 zł.Czytałam wypowiedzi ludzi na forum tej pożyczki.Oni mieli przelane pożyczki do 7 dni i jedynym zabezpieczeniem był tylko weksel.Tymczasem okazało się , że oni mają czas realizacji umowy ostatecznej maksymalnie do 60 dni.Czekałam 2 miesiące.Po dwóch miesiącach dostałam od nich nie umowę ostateczną,lecz zabezpieczenia do zrealizowania.Było ich kilka.Weksle in blanco z deklaracją wekslową dla 3 poręczycieli z wynagrodzeniem powyżej 3.000 zł i były wymienione jeszcze inne zabezpieczenia związane z hipoteką i cesją ubezpieczeń.Do wyboru były 2 zabezpieczenia w tym przymusowo weksel in blanco.
Nie wspomnę,że dodzwonienie się do nich nie było możliwe. Na odesłanie tych zabezpieczeń miałam czas do 30 dni.Wyslałam do nich pismo z rezygnacją z pożyczki
i zwrot moich pieniędzy.Szybko dostałam odpowiedż,że oni przyjęli umowę do realizacji w przeciągu 60 dni i że nie zwrócą mi pieniędzy.Napisałam do nich,że to było powyżej 60 dni
/według mnie 3 dni po terminie/i że muszą zwrócić mi pieniądze.Myślę,że to będzie ,,walka z wiatrakami".Byłam głupia i naiwna.Kierowałam się opiniami ludzi na pierwszych forach.Być może ktoś od nich dostał pożyczkę, ale mnie się nie udało.Wystarczy wejść
na ich forum i sobie poczytać,ale nie pierwsze strony tylko te ostatnie.Jeszcze raz podkreślam,że nie ma możliwości,żeby sie do nich dodzwonić.

agnes3 06-25-2010 13:47

Podobna sytuacja ma teraz miejsce w moim przypadku ,też próbowałam się z nimi skontaktować telefonicznie,ale bez skutecznie,otrzymałam przedwstępną umowę i przelew do wysłania na 1500zł ale jeszcze nie odesłałam jej ani nie wpłaciłam pieniędzy.
Dziwne i chyba naciągane,skąd ma wziąć pieniądze człowiek ,który ich nie ma?ok-pożyczy od kogoś ,bo ma nadzieję ,że odda jak tylko dostanie tą wyczekaną pożyczkę,ale też nie ma pewności,bo okazuję się że trzeba poręczycieli ,weksel,hipoteka itp.
chyba nie się co łudzić,czy może ktoś mi coś doradzić

muminka 06-25-2010 19:22

witam z tego co wiem to lepiej zrezygnowac z pożyczki polskiej straszna firma wymyślają cały czas coś nowego i czeka się miesiącami a pożyczki jak nie widac tak nie widac pozdrawiam

Miłosz 07-22-2010 23:41

Czekałem dosyć długo na pożyczkę u nich , ale w końcu dostałem przelew.
Na szczęście nie jest to tzw.Argentyna tylko wiarygodna instytucja

Marysia23 07-24-2010 11:55

No ja już czekam dwa tygodnie na pożyczke.Ile czekałeś ?

Miłosz 07-29-2010 21:24

Czekałem w sumie na wszystko ok 4 tygodni


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.