KREDYCIAK-Opinie, forum  

  Kredyciak.pl > Opinie o firmach pożyczkowych

POŻYCZKA POLSKA

 
Ocena: Ocena wątku: 10 głosów, 3.50 średnia.
Linki sponsorowane


stare 04-08-2010, 20:10   #1
granat26



kto miał kontakt z ,,pozyczka POLSKA " SP. CZY TO CO PISZA TO PRAWDA SA SŁOWNI CZY NACIĄGACZE?


granat26 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Linki sponsorowane
stare 04-29-2010, 11:11   #2
vekom
dostałam umowe przedwstepna ,trzeba zapłacic 500zł ,mysle ze to nie oszustwo ,albo jestem jeszcze naiwna

Ostatnio edytowane przez vekom ; 05-05-2010 o 20:46
vekom jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-30-2010, 19:01   #3
A.G.
 
Czy mógłyby Pan napisać co rozumie Pan przez pojęcie zapłacić? Z jakiego tytułu należy się te 500 zł? Czy jest to za rozpatrzenie wniosku czy prowizja pobierana na początku. I ile Pan zaciąga pożyczki. Skąd taka kwota wynikła?

Pomoże to innym naświetlić sprawę bardziej


Pozdrawiam
A.G. jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-05-2010, 20:43   #4
vekom
Cytat:
Napisał A.G. Zobacz post
Czy mógłyby Pan napisać co rozumie Pan przez pojęcie zapłacić? Z jakiego tytułu należy się te 500 zł? Czy jest to za rozpatrzenie wniosku czy prowizja pobierana na początku. I ile Pan zaciąga pożyczki. Skąd taka kwota wynikła?

Pomoże to innym naświetlić sprawę bardziej


Pozdrawiam
jeszcze nie wplaciłam pieniedzy ,ale moge zeskanować i wysłac ,tylko nie wiem czy będe umiała to zrobić ,oczywiscie na priw, przydała by się porada fachowca ,aby nie wdepnąć ,wkolejne g)WN).POZDRAWIAM
vekom jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 06-15-2010, 18:04   #5
Kalina
Starałam sie o pożyczkę w tej firmie.Jak wysłalam wniosek, to za 2 dni miałam telefon,że mam przyznaną pożyczkę .Dostałam umowę przedwstępną ,przelew miał byc zrealizowany
w ciągu 14 dni.Wpłaciłam im 1.000 złotych za pożyczkę w kwocie 20.000 zł.Czytałam wypowiedzi ludzi na forum tej pożyczki.Oni mieli przelane pożyczki do 7 dni i jedynym zabezpieczeniem był tylko weksel.Tymczasem okazało się , że oni mają czas realizacji umowy ostatecznej maksymalnie do 60 dni.Czekałam 2 miesiące.Po dwóch miesiącach dostałam od nich nie umowę ostateczną,lecz zabezpieczenia do zrealizowania.Było ich kilka.Weksle in blanco z deklaracją wekslową dla 3 poręczycieli z wynagrodzeniem powyżej 3.000 zł i były wymienione jeszcze inne zabezpieczenia związane z hipoteką i cesją ubezpieczeń.Do wyboru były 2 zabezpieczenia w tym przymusowo weksel in blanco.
Nie wspomnę,że dodzwonienie się do nich nie było możliwe. Na odesłanie tych zabezpieczeń miałam czas do 30 dni.Wyslałam do nich pismo z rezygnacją z pożyczki
i zwrot moich pieniędzy.Szybko dostałam odpowiedż,że oni przyjęli umowę do realizacji w przeciągu 60 dni i że nie zwrócą mi pieniędzy.Napisałam do nich,że to było powyżej 60 dni
/według mnie 3 dni po terminie/i że muszą zwrócić mi pieniądze.Myślę,że to będzie ,,walka z wiatrakami".Byłam głupia i naiwna.Kierowałam się opiniami ludzi na pierwszych forach.Być może ktoś od nich dostał pożyczkę, ale mnie się nie udało.Wystarczy wejść
na ich forum i sobie poczytać,ale nie pierwsze strony tylko te ostatnie.Jeszcze raz podkreślam,że nie ma możliwości,żeby sie do nich dodzwonić.
Kalina jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 06-25-2010, 13:47   #6
agnes3
Podobna sytuacja ma teraz miejsce w moim przypadku ,też próbowałam się z nimi skontaktować telefonicznie,ale bez skutecznie,otrzymałam przedwstępną umowę i przelew do wysłania na 1500zł ale jeszcze nie odesłałam jej ani nie wpłaciłam pieniędzy.
Dziwne i chyba naciągane,skąd ma wziąć pieniądze człowiek ,który ich nie ma?ok-pożyczy od kogoś ,bo ma nadzieję ,że odda jak tylko dostanie tą wyczekaną pożyczkę,ale też nie ma pewności,bo okazuję się że trzeba poręczycieli ,weksel,hipoteka itp.
chyba nie się co łudzić,czy może ktoś mi coś doradzić
agnes3 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 06-25-2010, 19:22   #7
muminka
witam z tego co wiem to lepiej zrezygnowac z pożyczki polskiej straszna firma wymyślają cały czas coś nowego i czeka się miesiącami a pożyczki jak nie widac tak nie widac pozdrawiam
muminka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-22-2010, 23:41   #8
Miłosz
Czekałem dosyć długo na pożyczkę u nich , ale w końcu dostałem przelew.
Na szczęście nie jest to tzw.Argentyna tylko wiarygodna instytucja
Miłosz jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-24-2010, 11:55   #9
Marysia23
No ja już czekam dwa tygodnie na pożyczke.Ile czekałeś ?
Marysia23 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-29-2010, 21:24   #10
Miłosz
Czekałem w sumie na wszystko ok 4 tygodni
Miłosz jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
po czym poznać oszusta finansowego


Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd Oceń ten temat
Oceń ten temat:


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Nowy model biznesowy w Visa Polska M.W. 2 08-24-2012 18:32